Onze opvangvormen

Inschrijven

Opvangvormen

Kinderdag verblijf

Vaste opvang voor kinderen van 8 weken tot 4 jaar oud.

In De Boomhut wordt een gezellige, huiselijke en veilige sfeer gecreëerd waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien op eigen tempo. Opvang gebeurt in een vaste stamgroepsruimte die speciaal is ingericht voor opvang van baby’s en jonge kinderen.

Buitenschoolse opvang

Voor schoolgaande kinderen uit Amerongen en omgeving bieden we buitenschoolse opvang aan in De Boomhut. Wij halen de kinderen van school op en verzorgen het vervoer naar De Boomhut. Er staat drinken en fruit voor iedereen klaar. De kinderen krijgen ruimte en tijd om even bij te komen van de schooldag en er worden plannen gemaakt voor de middag. We spelen elke dag buiten en er mag gekozen worden om deel te nemen aan een activiteit, een spelletje te doen of vrij te spelen. Ook wordt er gelegenheid geboden om huiswerk te maken.

Peuterspeelgroep

Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen alle ochtenden in de week komen spelen bij de Peuterspeelgroep van De Boomhut. De gemeente Utrechtse Heuvelrug verstrekt een inkomensafhankelijke peutertoeslag voor inwoners van deze gemeente met kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Neem contact op met ons of met de gemeente indien u meer informatie hierover wenst te ontvangen.

Peuteropvang is de beste voorbereiding op de basisschool. Het is bovendien heel erg leuk! Uw kind leert spelenderwijs. Veel tijd is er voor de kring, buitenspelen, knutselen, zingen en nog veel meer. Iedere dag is er een activiteit die aansluit bij de seizoenen, de jaarfeesten of andere thema’s.

We werken spelenderwijs aan taal, beginnend rekenen, muziek, motoriek en sociaal-emotionele ontwikkeling en gaan hierbij gebruik maken van de methode Peuterplein.

Voor de oudste peuters (vanaf 3 jaar) bedenken we op deze ochtend extra uitdagende, spannende en leerzame peuterplus activiteiten.

Voor deze ochtend geldt hetzelfde tarief als bij de dagopvang en deze uren kunt u dus opgeven bij de belastingdienst om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag

Vakantieopvang

Uw kind is van harte welkom in de schoolvakanties.
Vaak organiseren we speciale activiteiten zodat uw kind zich optimaal vermaakt.
Ook kinderen van ouders die uitsluitend tijdens schoolvakanties opvang nodig hebben kunnen bij ons terecht.